Som hormonterapeut elsker jeg at bruge infusioner. Infusion er en slags te, der har trukket i mange timer. De er meget sunde, da de trækker mange aktive virkestoffer fra urter og krydderier ud i vandet og gør dem lettilgængelige. Det er derfor en nem måde at indtage de forskellige urter, du har brug for. Samtidig kræver det ikke så meget, så det er noget, du nemt kan stå med hjemme i køkkenet.

 

Brændenældeinfusion:

Brændenælder har en masse gode egenskaber og er derfor oplagt til at lave en infusion af. De er fantastiske til hudproblemer, forhøjet androgene nivauer (mandlige kønshormoner), PCO osv. Brændenælder er spækket med zink, som er godt for vores kønshormon og vores sexlyst. Ligesom de er fyldt med jern, som kvinder i menstruationsalderen ofte er i underskud af, hvilket gør, at man ofte vil føle træthed. Derudover er de også rige på B- og C-vitamin, Calcium, natrium, silicium osv. – altså en ren sundhedsbombe!

Grundet brændenældernes basedannede mineraler får din hud masser af næring, og urten virker samtidig dybderensende på dine organer og hud – derfor er den genial til hudproblemer og appelsinhud. Den virker også blodsukkerregulerende og kan derfor have god effekt på dine androgene-niveauer og til PCO.

 

Sådan gør du:

1 l kogt vand, gerne nedkølet til 80 grader
4 spsk tørret brændenælde

Overhæld brændenælden med kogt vand, gør det gerne om aftenen og lad det stå på køkkenbordet til næste dag. Drik halvdelen om morgenen og resten i løbet af dagen.
Prøv at gøre det i en måned og læg mærke til forskellen på din hud.

 

Tips:

– Tilsæt gerne lidt stevia for smag
– Sæt den i køleskabet natten over, hvis du helst vil drikke den kold
– Du kan købe tørret brændenælde i de fleste helsekostbutikker