Der er meget, du kan gøre for at optimere dit sexliv, og heldigvis er en af tingene god mad!

Når du lever i overensstemmelse med dine hormoner, er den positive effekt overskud, energi og lyst. Dine hormoner er hele den biologiske korrespondance mellem krop og sind, derfor vil din levestil, som i høj grad påvirker hormonerne, bestemme den energi, og det overskud, du har, når vi taler om din sexlyst.

Så hvad skal du spise, for at få lysten til at sprudle?

 

Chokolade!

Er det ikke fantastisk? – Dog skal det være den rigtige slags, nemlig Raw chokolade. Raw Kakao indeholder aminosyren tryptophan, som er nødvendig for dannelse af neurotransmitteren serotonin, som fremmer følelsen af lykke og modvirker depression. Kakao indeholder også neurotransmitteren dopamin, som ligeledes giver en følelse af lykke og indgår i hjernens ”belønningssystem” – og dopamin skal du bruge, når du skal have sexlysten til at vokse!

 

Avokado

Det sunde fedt er vigtig for vores hormoner og hele vores reproduktive system.

Denne grønne frugt er rig på E-vitamin, hvilket hjælper kroppen til at udvikle hormonet østrogen og hormonet progesteron, som er to ud af de tre essentielle hormoner, der påvirker vores sexlyst. Disse hormoner cirkulerer i blodstrømmen og giver en seksuel respons.

 

Grønne grøntsager

Grønt som spinat, broccoli og rosenkål er en fantastisk kilde til magnesium og B9-vitamin, som bidrager til at udvide dine blodkar. Det giver en bedre blodgennemstrømning til kønsorganerne, der skaber større ophidselse for både mænd og kvinder. Og så bliver bladgrønt omtalt som naturens medicin, som styrker immunforsvaret og giver mere energi til andet sjovt.

 

Græskarkerner

Indeholder store mængder af zink, der er knyttet til produktionen af hormonet testosteron. Zinken indeholder et mineral, der sætter produktionen af testosteron op, hvilket forhøjer lysten. Dertil fremmer det spermproduktionen og blodcirkulationen.

Og så er græskarkerner også en god kilde til aminosyren trypthophan, som er grundsten til dannelsen af serotonin (en neutransmitter, der får os til at føle lykke og tilfredshed).

For god udnyttelse, plejer jeg at spise græskarkerneproteinpulver i min smoothie.

Under alle mine forløb med klienter, tilsender jeg dem altid en skræddersyet, sexboostende og hormonhealende kostplan, hvor alle disse fødevarer indgår. Maden er lækker og nem – og du kan ikke undgå at få mere energi.

 

Så velbekommen!